keskiviikko 24. tammikuuta 2018

John Green: Kaikki viimeiset sanat & Teoria Katherinesta

John Green kirjoittaa mielenkintoisia nuorten kirjoja, jotka eivät holhoa tai aliarvioi. Kuuntelin putkeen kaksi Greenin kirjaa, Kaikki viimeiset sanat ja Teoria Katherinesta, jotka ovat kumpikin teinipoika hahmon näkökulmasta kerrottuja tarinoita ystävyydestä ja rakkaudesta. On itseasiassa jotenkin kovin mukavaa että rakkaudesa kirjoitetaan muutenkin kuin naishahmojen kautta.

Kaikki viimeiset sanat kertoo viimeisistä sanoista kiinnostuneesta Miles Halterista, joka ratkaisuu hiukan arvaamattomaan Alaskaan udessa koulussaan, kun taas Teoria Katherinessa kertoo Colin Singletonista, joka on juuri tullut jätetyksi ja joka seurustelee vain Katherine nimisten tyttöjen. Jostain syystä Teoria Katherinesta meni vähän toisesta korvasta ulos ja toisesta sisään (eikun hetkinen, toisinpäin), vaikka sielläkin oli hauskoja hetkiä, mutta Kaikki viimeiset sanat tuli kuunneltua hyvinkin tarkasti. Kummassakin on aidon oloisia hahmoja, vaikka heillä onkin outoja tapoja ja harrastuksia, ja teksti suljuu taidokkaan kevyesti ja viihdyttävästi eteenpäin.

Vaikka aivoni nyt pitkälti hylkivätkin Teoriaa Katherinesta susoittelen kumpaakin kirjaa nautittavaksi helposti luettavaksi elämänläheiseksi hetkeksi keskelle pimeää talvea.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti