maanantai 11. joulukuuta 2017

Agatha Cristine: Idän pikajunan arvoitus

Olen lukenut Agatha Cristineltä vuosia sitten Ja yksikään ei pelastunut-kirjan, mutta en ole muuten erityisen perehtynyt hänen kirjoihinsa. Päätin leffateattereiden tulleen uuden Idän pikajunan arvoituksen filmatisoinnin innoistamana kuunnella Idän pikajunan arvoituksen kirjana.

Yllättäen Hercule Poirot eksyy jälleen tilanteeseen jossa tapahtuu murha. Tällä kertaa murha tapahtuu junassa, joka jää jumiin Jugoslaviaan sillä raiteille on kertynytt niin paljon lunta. Ympäristö on siis mielenkiintoisen suljettu ja muutenkin mukavan erikoinen.Yhdysvaltalainen miljönääri Ratchett uskoutuu Poirotille että epäilee että hänet haluaa murhata. Myöhemmin hänet murhataankin, ja sitten selvitetään murhaa.

Idän pikajunan arvoitus oli kohtalaisen vetävä dekkari, vaikka jossain kohtaa tuntuikin että keskustelut ovat jatkuneet jo ihan lian pitkään ja haluisi jo päästä loppupulelle kuulemaan miten murha tapahtui. Pidin kirjasta, joskin huomasi miten se on kirjoitettu vuosikymmeniä sitten sillä pieniä seksistisiä ja rasistisia kommentteja oli kirjassa tavalla jota ei nykyisin ole, ellei sitten kirjoiteta historiallista kirjallisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti