sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Sophie Kinsella: Himoshoppaaja vierailla mailla

Himoshoppaaja virailla mailla on Himoshoppaaja sarjan toinen osa. Humoristinen sarja jatkaa Becky nimisen shoppailuongelmallisesta hahmon seuraamista, joka kerta toisensa jälkeen onnistuu sortumaan shoppailemaan vaikka tili ei aina sitä sallisi. Niin tällä kertaakin.

Kirja alkaa tilanteessa jossa Becky on lähdössä aina niin kiireisen poikaystävänsä kanssa lomalle ja kärsii ongelmista pakata tavaransa tarpeeksi pieneen tilaan, ja kaartaa sitten, toki Beckyn kotikulmillakin käyden, New Yorkiin. Olen tässä lähiaikoina lukenut/kuunnellut paljon kirjoittamisen teoriasta ja aloin arvostamaan kuinka nämä on kirjoitettu. Sophie Kinsella onnistuu aina luomaan jonkun enemmän tai vähemmän absurdin ongelman johon Becky keksii yleensä yhtä absurdin ja typerän ratkaisun, joka saa lukijan naurahtelemaan ja ehkä vähän myötähäpeämään. Jos myötähäpeä olisi liian suurta saattaisin kokea kirjan epämiellyttäväksi, mutta Becky on myös kovin hurmaava ihminen vaikka hänellä onkin taipumus muun muassa valehtelemiseen.

Pidin kovasti tästä osasta, ehkä enemmän kuin edellisestä muistikuvieni perusteella. Toivon että Becky kasvaa jossain kohtaa sarjan aikana hiukan, mutta sen ei tarvitse tapahtua kerta rykäyksellä. Ainoa huonopuoli oli tämän kirjan huutokauppa juoni, kun eikös edellisessäkin osassa ollut ihan samantyylinen kohtaus, vai muistanko väärin tai sekoittaako elokuva mielikuvan?

Tämä on kirja josta tulee hyvä mieli kun tietää, että vaikka tilanne näyttäisi toivottomalta se aina kääntyy hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti