tiistai 10. lokakuuta 2017

Batman Noir: The Black Mirror

The Black Mirror on kokoelma Detectibe comicsin numeroista #871-881. Se on kuitenkin kohtalaisen itsenäinen kokoelma, kunhan johdannon lukee. The Black Mirrorin Batman nimittäin ei ole Bruce Wayne vaan aiemmin Robinina toiminut Dick Grayson. Bruce Waynen luultiin kuolleen, jonka takia hän otti ohjat Batmanina. Selvisi että Bruce onkin kunnossa, mutta ei palaakaan Gothamin suojeluun vaan alkaa koota Batmanien armeijaa suojellakseen koko maapalloa. Tähän tilanteeseen sijoittuu The Black Mirror.


Dick Graysonin lisäksi toinen päähenkilö on Jim Gordon, joka on tiivissä yhteistyössä Batmanin kanssa. Jim Gordonista tulee myös melkeinpä olennaisempi hahmo juonen kannalta  puolivälin jälkeen tarinaa, kun tämän lapsi James esitellään psykopaattisena, kokeellista empatiakykyä luovaa lääkettä syövänä
 hahmona.

Tarina tuntuu jakautuvan vähän kahteen osaan. On ensimmäinen puoliväli ennen Jamesia, ja sitten puolivälistä eteenpäin James. Vaikka ensimmäisellä puolivälilläkin oli paikkansa tarinassa, oli toinen puolikas minusta mielenkiintoisempi ja vähemmän hajanaisen tuntuinen.

The Black Mirror on raaka ja brutaali sarjakuva. Kaikki Gothamissa tuntuu olevan on hullumpaa ja pimeämpää. Mustavalkoinen kuvitus onkin omiaan kuvaamaan menoa, ja olen ihan iloinen etteivät brutaalit kohtaukset olleet värillisiä. Alunperin Detective Comicsin sarjakuva ei kuitenkaan taida olla mustavalkoinen, päätellen näkemistäni kuvista. Sanoisin kuitenkin että mustavalkoisena tämä on vaikuttavampi, vaikka hienot värit näytti olevankin.

Suosittelen Black Mirroria heille, jotka haluavat nähdä synkkää Gothamia ja oita ei haittaa kohtalaisen brutaalit kohtaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti