lauantai 21. lokakuuta 2017

Batman I am Gotham & I am Suicide

Okei, lupaan että nämä ovat viimeiset Batman juttu hetkeen, loppuivat sarjikset kesken. Tämä myös siksi että tajusin kuinka vaikea minun on hahmottaa nämä kokonaisuuksina verrattuna pitkäaikaisiin Batman faneihin, jotka osaavat kertoa mitä kukakin kirjoittaja on aiemmin tehnyt ja miten se vaikuttaa tarinaaan, ja miten muiden tekijöiden tarinat taas heijastuvat mihinkäkin.

Mutta tosiaan lyhyestinäistä kahdesta osasta samaa tarinajatkumoa, I am Gotham ja I am Suicide.

Ensimmäisessä osassa Gothamia ilmestyy puolustamaan kaksi supervoimaista henkilöä, Gotham ja Gotham girl. Toisessa osassa tarinajatkumoa Batman läkee kissanaisen ja muiden rikollisten kanssa liki mahdottomaan tehtävään Banen hallitsemalle entiselle saarivankilalle.

En erityisesti rakastunut kumpaakaan osaan, mutta niissä oli hienot hetkensä, kuten tässäkin bloggauksessa oleva "Who's going to catch you in Gotham?". Paras hetki lieni kuitenkin Kissanaisen ja Lepakkomiehen suhteen pieni tutkiskelu, joka oli tosin vain pieni välikevennys kahden isomman tarinan välissä.

Toinen osa kommentoi ilmeisesti käskirjoittja Tom Kingin tuotantoa, joten siitä oli vaikea saada irti ihan kaikkea tietämättä kyseistä tuotantoa, vaikka lukiessa en vielä tiennyt ja se ei ihan haitannut. Oli vähän outoa ehkä että Batman ottaa kriminaaleja avukseen ja toistelee koko ajan suunnitelmaansa, kuin pakkomielteisenä. Taide oli kummassakin upeaa ja dynaamista. Tosiessa osasssa Batmanin myrtsiilme tosin oli usein niin överiksi vedetty että tuli mieleen Judge Dredd, joka lisäsi fiilistä Batmanin hulluudesta.Who's going to catch you in Gotham?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti