perjantai 1. syyskuuta 2017

Kristiina Vuori: Neidonpaula

Kuuntelin tässä läpi äänikirjaversion Kristiina Vuoren Neidonpaulan. Neidonpaula kertoo kaksoissisaruksista Trudasta ja Britasta 1400-luvun Naanatalissa. He ovat vanhaa shamaanisuku, josta tuleekin pieni fantasiaelementti historialliseen romaaniin, vaikka kirja ei varsinaisesti fantasiaa ole. Sisarusten kykyjä käytetään romaanissa lähinnä niin, että Truda menee eri eläinten sisään vahingossa, ja näkee maailman niiden silmin.


Meh. Sinäänsä kirjan alkupuoli tuntui mielenkiintoiselta, mutta tuntui että se meni sitten nopeasti sellaiseksi soutaamiseksi ja huopaamiseksi samojen romanttisten asioiden parissa eikä mielenkiintoisella tavalla. Haluaisin itse myös että historiallisissa romaaneissa pääsisi kuulemaan enemmän ajan tavoista ja elämästä, mutta tämä tuntui vain tosiaan pyörivän siinä romanssissa, eikä maailma jotenkin saanut lihaa luiden ympärille. Silloin kun maailmaa kuvattiin oli se mielenkiintoista, mutta kun iso osa romaanista on nunnaluostarissa ja siitä loppujen lopuksi jäi käteen väähn harmitti vähän. Olisin kuullut mieluusti enemmänkin. 


Jos henkilöt olisivat innostaneet enemmän olisi romantiikka tuntunut vähemmän rasittavalta. Nyt se tuntui vain sellaiselta jutellaan pari kertaa ja ollaan sitten palavasti rakastuneita ja valmiit antamaan kaikki toiselle ja sit vaan vatvotaan loppukirja kuinka halutaan olla yhdessä mutta ei voida olla. Monet näyttää tästä tosin pitäneen, joten ehkä itse olen vain nirso.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti