tiistai 25. huhtikuuta 2017

Akira (Katsuhiro Ōtomo)

Akira suomennettin aikana jolloin japanilainen sarjakuva eli manga ei ollut vielä iso juttu ja se onkin toinen suomeksi käännetty manga (Hiroshiman poika oli ensimmäinen). Sillä on myös oma merkityksensä japanilaisen animaation läpimurrossa länsimaissa.

Itselleni kävi tässä erittäin hyvä tuuri siinä suhteessa että kerrankin kirjastossa oli koko sarja eli osa 1-12 samaan aikaan joten päätin napata ne heti mukaani. Aiemmin olin lukenut noin 1-4 osat.

Akira kertoo Neo-Tokiosta vuonna 2030, melkein neljäkymmentä vuotta ajasta jolloin Tokiossa räjähti uudenlainen pommi ja kolmas maailmansota alkaa. Tarina kertoo aivan aluksi Kanedasta ja tämän moottoripyöräjengistä jonka tarinallisesti tärkein jäsen on Tetsuo, mutta laajenee nopeasti niin hahmokaartiltaan ja tarialtaan. Erään onnettomuuden ja armeijan testien jälkeen Tetsuo saa uusia psykokineettisten voimia ja ajautuu pois Kanedan jengistä johtuen persoonan muutoksista hänessä. Tästä lähtee pitkä kaksitoista osainen tarina siitä kuinka useampi taho yrittää saada haltuunsa - tai tapettua salaperäisen Akiran, johon Tetsuolla on jonkinlainen yhteys...

Akira on vauhdikas ja toiminnan täytteinen sarjakuva, jossa on kuitenkin jonkinlaista syvyyttäkin kaiken taistelun lomassa. Hahmoihin ei ehdi kauheasti tutustua, mutta kummasti ainakin Kanedaan kiintyy. Henkilökohtaisella tasolla Akira ei antanut minulle paljon, mutta oli kuitenkin tunnelmallinen tarina jonka parissa viihdyin.

Jotkut asiat kerjäävät meemiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti