keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Kokeillaan jotain muuta... Conn Igguldenin Tasankojen susi

Kuten Kirsi kuutisen vuotta ennen minua, nappasin täysin sattumanvaralta Conn Igguldenin kirjan Valloittaja: Tasankojen susi äänikirjan. Itselläni oli motiivi valita hyllystä jotain mikä ei olisi fantasiaa. Fiktiivistä historiallista siis ja koska 1200-luvun Mongolia on aika kaukaista historiaa josta on huonosti aikalais lähteita, on Igguldenilla ollut paljon tilaa luovuudelle.Äänikirjassa oli se huono puoli, että minulla ei ole havaintoakaan hahmojen nimistä ja asiaa ei auta se, että osa niistä on muutettu historiallisista nimistä. Googlaus kertoo päähenkilön olevan nimeltään Temüdžin. Hän on Jesügein, erään kaanin, lapsi.

Historialliset romaanit eivät ole minulle erityisen tuttuja. Conn Iggluden on kirjoittanut viihdyttävän romaanin, josta tuntuu tosin puuttuvan minkäänlainen syvyys. Hahmot elävät, draamaavat ja taistelevat. Tosin sitä se varmaan olikin. Päähenkilöstä kuoriutuu esiin ihan mielenkiintoisen armoton alun lapsuus-jakson jälkeen, mutta muuten meno on vain maskuliinistä ärhenelyä ympäriinsä.

Luultavasti jos tämä jatko osuu äänikirjana messiin tai joku muu Conn Igguldenin kirja, nappaan mukaan. Luulen että hänen muut kirjansa saattaisivat olla mielenkiintoisempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti