tiistai 4. lokakuuta 2016

Kaimakirja kainalossa: Paula Silvosen Nukkemestari

Minut pitempään tietävät että yksi nimimerkeistäni joita käytän on Nukkemestari. Siksipä olikin pakko tarttua kirjastossa vastaan tulleeseen kaimakirjaan. Kaimakirjalle kasautui tietenkin normaalia enemmän paineita: mitä jos inhoaisin sitä?


No, ei en minä inhonnut Nukkemestaria. En täysin rakastunutkaan mutta kirja sai minulle kirjan puolivälin kohdilta alkavan "mitä mitä mitä täällä tapahtuuuuu???" kysymyksen päähän ja jäin jännittyneenä odottamaan mitä kirjassa tapahtuu.

Nukkemestari kertoo Tuhka nimisestä orvosta, joka eräiden kommervenkkejen jälkeen päätyy löytämään paholaismarionetin ja uuden ystävän nimeltä Perro. Mutta eräänä päivänä Perro katoaa ja Tuhka joutuu asumaan taas yksin kaduilla. Samaan aikaan Pappi Loew muistelee rakastettuaan ja hoitaa papin tehtäviään.., mutta miten hän liittyy Tuhkaan? Ja Kuka on Marionettimies? Nukkemestari on tarina niin ruumiin kuin taiteen himosta, vallasta ja rakkaudesta.

Nukkemestarin maailma on mielenkiintoinen ja jää melkein harmittamaan että siitä ei kerrota kuin kaikista olennaisin. Kirjan maailmassa on jonkin verran taikuutta jolla muun muassa marionetit saavat aivan uutta eloa itseensä. Kuvailun tarve on toki mielipidekysymyksiä mutta itse pidän vähän enemmästä kuvailusta ja auki selittämisestäkin sopivissa määrin.

Tarina pitää otteessaan kunhan sille antaa ensn jonkin verran sivuja aikaa, sillä se kietoutuu mielenkiintoisemmaksi lähempänä loppua. Olisin ehkä kaivannut melkein lisää pituutta kirjalle ja vähän nopeutta alkuun, mutta kokonaisuutena Nukkemestari oli mielenkiintoa herättävä ensiteos Paula Silvoselta, ja jään odottamaan seuraavaa teosta. Nautin myös siitä kuinka seksuaalivähemmistöjä käsiteltiin kirjassa. Asiasta ei tehty kauhean suurta haloota ja mutta  seksuaalivähemistö hahmoja pääsi erilaisiin rooleihin kuin missään kirjassa (tai elokuvassa) mitä olen nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti