torstai 17. maaliskuuta 2016

Double feature: God of Bath ja Duty After School

Lupaan teille että luen kirjojakin, mutta juuri nyt olen vain pahasti koukussa helppolukuisiin ja mielenkiintoisiin webtoon-sarjakuviin. Tänään käsittelyssä kaksi muuta ilmestynyttä Webtoonia Ilkwon Halta, Annarasumanaran tekijältä.Kumpikin edustaa hyvin erilaista genreä toisistaan ja Annarasumanaraankin yhdistää vain se, että kaikkien päähenkilö(t) ovat kohtalaisen nuoria.

God of Bath kertoo Heo Saesta joka päätyy vahingossa työskentelemään korealaiseen kylpylään eräänlaiseksi kylvettäjäksi (jynssää selkää ja muuta) kuultuaan että hänellä on "jumalan kädet". Mietin lähinnä koko sarjakuvan ajan mitä ihmettä luen, sillä kohtalaisen alussa päähenkilömme näkeee kuinka kuollutta ihoa sataa, ja kuolleesta ihosta puhutaan muutekin paljon. Ja ne kaksintaistelee siitä kuka saa jynssättyä toisen ensimmäisenä. Sarjakuva oli loppujen lopuksi yllättävänä mielenkiintoinen, joskaan en ole varma oliko siitä kuinka suuri osa WTF-efektiä. Päähenkilö oli rasittavan itsekeskeinen ja hänen kasvutarinansa olisi mielestäni voinut olla paremminkin tehty, nyt se tuntui jossain kohtaa vähän edestakaisin veivaavalta.


Duty After School muistutti enemmän Annarasumanaran laadusta ja tyylistä. Siinä maapallo on joutunut outojen violettejen pallojen valtaan. Pallot on mitä ilmeisemmin jonkinlaisia avaruuden muukalaisia ja tilanne kiristyy niin että opiskelijat otetaan mukaan sotaan. Pallerot saivat kaverini toimesta lempinimen "purkkapallot". Viattoman näköiset pallerot herättivät minussa ristiriitaisia tunteita. Oli jännittävää lukea olennoista joista ei tiennyt mitään ja joilta ei oikein osannut odottaa mitään, mutta ovathan nuo aika.. söpöjä purkkapalloja.

Duty After Schoolilla on monta päähenkilöä, ja syy sille löytyy pian: porukkaa nimittäin kuolee aika rivakkaa tahtia. Useimmiten päähenkilöiksi laskettavat voi kuitenkin turvassa ja sivuhahmot ovat niitä jotka kuolevat.

Duty After Schoolia olisi voinut lukea pitempääkin ja tarinaa olisi voinut monipuolistaa. Tälläisenaan se oli kuitenkin ihan nautittava teos, ja kuvaus sitä mitä sotatilanne tekee ihmiselle oli mielestäni uskottavaa.

Ehkä kaunein sivu Duty After Schoolissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti